26 Eylül 2017 Salı

PASTANE USULU ISLAK KEK- SARI FIRIN


Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar sizlerle pastanelerde yapılan ıslak kek tarifi paylaşacağım
ilk önce malzemelerimizi sayalım:




Malzemeler:
  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1su bardağı un
  • 1su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
  • 1 su bardağı  şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı:
  1. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
  2. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  3. Homojen bir hamur elde edilir.
  4. Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
  5. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  6. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  7. Kaynayınca altı kapatılır.
  8. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
  9. Yumurta ve şeker 5 dakika boyunca çırpılır.
  10. Ardından un, kakao, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve vanilya eklenerek çırpmaya devam edilir.
  11. Homojen bir hamur elde edilir.
  12. Diğer yandan da borcam kap yağlanır.
  13. Hamur kaba dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
  14. Sos için tüm malzemeler tencereye konulur ve iyice çırpılır.
  15. Kaynayınca altı kapatılır.
  16. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra kek kare parçalara bölünür ve sıcak sos borcama dökülür.
Afiyet olsun ! 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder