31 Ekim 2016 Pazartesi

Barbunya Pilaki - SARI FIRIN


Mutluluğun adresi SARI FIRIN'dan herkese merhabalar efendim bugün sizlerle Barbunya pilaki tarifi paylaşacagım
ilk önce malzemelerimizi sayalım:




Malzemeler
1 su bardağı barbunya
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı biber salçası (domotes salçası)
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı karışık baharat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
tuz
su

Hazırlanışı:
İlk olarak 1 su bardağı barbunyayı 2-3 saat suda ıslatıyoruz . Daha sonra barbunyayı tencereye alıp soğuk suda içine hiçbir şey eklemeden kaynatıyoruz.Kaynadıktan sonra barbunyaları alıp süzüyoruz.Süzdüğümüz barbunyaları tencere alıp içine küp küp doğranmış patates havuç ve soğanı ekliyoruz.Yağını tuzunu ve baharatlarını koyup üzerine suyu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.Bir tatlı kaşığı kabartma tozunu da ekliyoruz.Kaynamaya başlayan barbunyalarımızın piştiğini anlayınca başka bir tavada ilk olarak unu güzelce kavurup hafif kahverengi olunca yemeğimize ekliyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder